OPĆI UVJETI PRODAJE

Internetsku prodaju na www.algoritam-mk.hr obavlja tvrtka Algoritam MK d.o.o.

Algoritam MK d.o.o.
Bogovićeva 7
10000 Zagreb

OIB:  52176099308
MB:  080794245
Predsjednik Uprave : Neven Antičević
Prokurist : Bojan Vidmar
Članovi uprave:  Minela Barbarić i Vanja Čučković
Kunski račun:  IBAN HR3123400091110520176, otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d.
Devizni račun:  IBAN HR3123400091110520176, SWIFT CODE: PBZGHR2X, otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d.

Društvo je upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu s temeljnim kapitalom od 4.791.600,00 kuna.

Temeljni kapital:
4.791.600 HRK (kuna)

Promjene temeljnog kapitala:
Odlukom člana društva od 04.04.2014.godine povećan je temeljni kapital društva sa: 2.300.000,00 kuna za 2.491.600,00 kuna na 4.791.600,00 kuna.
Temeljni kapital povećan je uplatom u novcu.
Jamčimo da je svaka kupnja na internetskoj knjižari www.algoritam-mk.hr sigurna. Sve sigurne https stranice ovjerilo je poduzeće Thawte .

 

Cijene proizvoda i poštarine izražene su u kunama (kn) s PDV-om.
Važeće su one cijene i ostale pogodnosti (popusti, darovi, način dostave, sudjelovanje u iznosu poštarine...) koje su na snazi u trenutku zaprimanja narudžbe. Važeći je izvorni račun koji primate prilikom plaćanja odnosno dostave temeljem općih uvjeta prodaje, objavljenih na ovoj stranici i potvrđenih pri ispostavljanju narudžbe.


 

ROKOVI DOSTAVE

 

Robu dostavljamo iz zalihe ili naručujemo direktno od dobavljača ako nije raspoloživa na našoj zalihi.


Dostava u Republici Hrvatskoj . Predviđeno vrijeme dostave za proizvode sa vlastite zalihe za Republiku Hrvatsku je unutar 5 radnih dana (Proizvodi na stranici označeni sa „Rok dostave: 2 – 5 radnih dana“) dok za proizvode koje naručujemo direktno od dobavljača dostava može potrajati do 15 radnih dana (Proizvodi na stranici označeni sa „Rok dostave: 5+ radnih dana“)..


Dostava u Inozemstvo
. Rokovi dostave za kupce iz inozemstva produžuju se za 10 radnih dana. Predviđeno vrijeme dostave za proizvode sa vlastite zalihe za Inozemstvo je unutar 15 radnih dana, dok za proizvode koje naručujemo direktno od dobavljača dostava može potrajati do 25 radnih dana.

  
NAPOMENA: Ako ste odabrali plaćanje općom uplatnicom, internet bankarstvom ili virmanom (pravne osobe) rok dostave počinje teći od dana primitka Vaše uplate. Zbog velikog broja narudžbi, koje ponekad zaprimamo gotovo istovremeno, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na zalihi. Takva situacija smatra se izvanrednom situacijom.


Tvrtka Algoritam MK će poduzeti sve što je u njenoj moći kako bismo Vam isporučili sve naručene proizvode. U slučaju da iz bilo kojeg razloga ne možemo, privremeno ili trajno, dobaviti naručeni proizvod o tome ćemo Vas obavijestiti i ponuditi mogućnost kupnje proizvoda s apm.hr web trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Tvrtka Algoritam MK otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

        

 

        

 

        

 

        

 

        

Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je za nju kreiran račun.

PRETPRODAJE


U slučaju pretprodaje robu dostavljamo odmah po primitku na skladište, što je navedeno uz sam proizvod i o čemu ćemo Vas obavijestiti prilikom ispostavljanja narudžbe. Ako se u narudžbi uz proizvod na pretprodaji nalaze i drugi proizvodi, narudžba će biti otpremljena tek kada su svi proizvodi stigli na naše skladište i kada možemo isporučiti kompletnu narudžbu.

Standardni uvjeti dostave kod naslova u pretprodaji ne vrijede jer je otprema Vaše narudžbe isključivo vezana uz dostavu od izdavača na koju ne možemo utjecati. U slučaju da iz bilo kojeg razloga dođe do kašnjenja objave naslova koji je bio u pretprodaji, apm.hr zadržava pravo produženja roka isporuke bez prethodne najave.

 

 

PREDBILJEŽBE ŠKOLSKIH UDŽBENIKA

Školske udžbenike možete, osim u slobodnoj prodaji, naručiti putem predbilježbi uz plaćanje predujma. Za svaku školsku sezonu tvrtka Algoritam MK unaprijed određuje razdoblje u kojem je udžbenike moguće naručiti putem predbilježbe. Datum završetka razdoblja predbilježbi može se naknadno promijeniti ukoliko za to nastupe opravdani razlozi kao na primjer kašnjenje isporuka nekih artikala od dobavljača.

 

Kupac koji naručuje udžbenike putem predbilježbi obavezan je uplatiti predujam u iznosu od 100 kn ukoliko je za način plaćanja odabrao opća uplatnica, Internet bankarstvo, virman ili pouzećem.

U slučaju da kupac / naručitelj odustane od narudžbe / predbilježbe Algoritam MK zadržava predujam zbog namirenja troškova narudžbe i manipulativnih troškova. Uplatom predujma ili ukupnog iznosa predbilježba se smatra potvrđenom.   

NARUDŽBE ŠKOLSKIH UDŽBENIKA 

 

Kod slobodne prodaje školskih udžbenika mogući su duži rokovi isporuke zbog povećanog obujma narudžbi gdje dolazi do dužeg čekanja isporuke udžbenika od strane izdavača. U tom slučaju rokovi navedeni u elektronskim porukama koje se automatski generiraju mogu biti prekoračeni. Duži rokovi isporuke se očekuju u razdobljima kada škola počinje (kolovoz, rujan i listopad).

Kao kupac imate pravo odustati od ugovora i o tome nas obavijestiti na adresu info@algoritam-mk.hr ili Algoritam MK d.o.o., Karlovačka cesta 24a, 10000 Zagreb u roku od 15 dana od primitka robe. Ovog se prava ne možete unaprijed odreći. Obavijest je valjana ukoliko je poslana u roku. Primljenu robu morate nam vratiti neoštećenu i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana nakon što ste nas obavijestili o odustajanju od ugovora. Povrat primljene robe u roku od 15 dana smatramo ujedno i Vašom obavijesti o odustajanju od ugovora. Knjige ili drugu robu morate nam vratiti u istom stanju u kakvom je bila u trenutku kad Vam je isporučena, i to na adresu: Algoritam MK - Logistički centar Radin, Gospodarska 9, 10430 Sveta Nedjelja.
Kao kupac nemate pravo odustati od ugovora kod kupnje audio i video snimaka, računalnog programa ili kod ugovorene nabave časopisa, revija i periodike – ako ste već otvorili sigurnosni pečat.

Kao kupcu pripadaju Vam sva prava po Zakonu o zaštiti potrošača.
Klikom na tipku »REGISTRIRAJ ME« dajete dozvolu tvrtki Algoritam MK d.o.o. da u svrhu ispunjavanja ili poštivanja prava iz ugovornog odnosa zaprimi, vodi, održava i upravlja s Vašim osobnim podatcima tijekom ugovornog razdoblja. Tvrtka jamči sigurnost osobnih podataka prema zakonu koji štiti osobne podatke. U svakom trenutku pisanim putem ili telefonom možete zatražiti da u roku od 15 dana trajno ili privremeno prestanemo koristiti Vaše osobne podatke te da Vas o tome u sljedećih 5 radnih dana obavijestimo o svom trošku.

BESPLATNE DOSTAVE

Besplatne dostave koje internet knjižara www.apm.hr komunicira u svojim akcijama vrijedi isključivo za dostave na teritoriju Republike Hrvatske. Sve ostale dostave se naplaćuju po redovnom cjeniku.

OSLOBAĐANJE OD ODGOVORNOSTI

Algoritam MK se trudi osigurati skladnost i ažurnost podataka objavljenih na internetskim stranicama. Unatoč tome mogu se karakteristike proizvoda, njihovo stanje na skladištu i cijena promijeniti tako brzo da Algoritam MK ne uspije na vrijeme ažurirati podatke na internetskim stranicama. U tom slučaju Algoritam MK će kupca u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju obavijestiti o promjenama i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda. Sve fotografije proizvoda na web stranici Algoritam MK (www.apm.hr) su simbolične i ne odražavaju svojstva proizvoda i mogu se razlikovati u stvarnosti.

OBLIKOVANJE CIJENA

Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i za njih se Algoritam MK unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.
Cijene i ostale pogodnosti (popusti, darovi, način dostave, sudjelovanje u poštarini ...) vrijede na dan zaprimanja narudžbe.

.

ts: 23.6.2017 12:08:16
Algoritam MK Top 100
Najprodavanije na Algoritam MK
.
Ukupna ljestvica